Sinds 1996
Maatwerk | Omruilgarantie *
Boek een afspraak +31 (0)492-547174

Gratis stofstalen aanvragenGratis stofstalen aanvragenKlik "hier" en lees verder.....

Gratis stofstalen aanvragenGratis stofstalen aanvragenKlik "hier" en lees verder.....

Traagschuim met HR55 tot 150cm breed

Productomschrijving
Traagschuim met HR55 tot 150cm breed Wat is traagschuim? Het is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt het ook wel NASA-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart industrie. In de jaren zeventig werd er door NASA veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit dit onderzoek kwam naa...

Traagschuim met HR55 tot 150cm breed

Wat is traagschuim? Het is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt het ook wel NASA-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart industrie. In de jaren zeventig werd er door NASA veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat traagschuim de optimale drukverdeler is. In ziekenhuizen en rolstoelen wordt dit soort schuim vaak toegepast. Traagschuim heeft een open celstructuur. Lichaamswarmte en lichaamsvocht worden optimaal afgevoerd.

Traagschuim werkt als volgt. Als u op het matras gaat liggen dan neemt deze uw lichaamsvorm helemaal over. Als u van het matras afgaat dan neemt deze langzaam weer zijn eigen vlakke vorm weer in. Traagschuim neemt dus onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan. Het schuim reageert dus ook op de omgevingstemperatuur. Met name in de winter is het verstandig na aanschaf van een traagschuimmatras deze goed te laten acclimatiseren aan de temperatuur van de kamer. Als de slaapomgeving koud is dan wordt het matras in eerste instantie als hard ervaren. Nadat het matras uw lichaamstemperatuur heeft overgenomen wordt deze weer zachter.

U kunt heeft de keuze uit 17 en 20 cm hoog.

17 cm hoog: Het matras heeft 5cm dik traagschuim densiteit 50 medium en 11cm dik koudschuim. Samen met de matrastijk is de hoogte ca. 17cm.

20 cm hoog: Het matras heeft 7cm dik traagschuim densiteit 50 medium en 12cm dik koudschuim. Samen met de matrastijk is de hoogte ca. 20cm.

Standaard wordt uw matrastijk gemaakt met een luxe dubbeldoek stof. Tegen bijbetaling kunt u kiezen uit Bamboo met Ecoshield, Organisch katoen of Tencel. Meer informatie over onze stoffen kunt u lezen via volgende link. https://www.matrassenmaker.nl/service/onze-stoffen-en-schuimen/

Traagschuim met HR55 tot 150cm breed

Productspecificaties

Artikelnummer
150cmhr55kern
SKU
150cmhr55kern
EAN
7440806638619

Previously viewed

Matrassenmaker Traagschuim met HR55 tot 150cm breed
MatrassenmakerTraagschuim met HR55 tot 150cm breed

Traagschuim matras met HR55 kern. ...

Traagschuim matras met ...

€579,00 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »