• Lorem ipsum

Let op: een mal wordt alleen en altijd gevraagd bij een matras met een ronding, zoals een bijvoorbeeld een Queensbed matras, Frans bed matras, baby of kindermatras / topper.

Rechthoekige matrassen hebben geen mal nodig maar dan houdt u rekening met het volgende:

Als u ruimte wilt voor het instoppen van bijv. een hoeslaken/matrasbeschermer/dekbed dan brengt u zelf 1 a 2 cm in de lengte en 1 a 2cm in de breedte in mindering op de strakke binnenmaten van het bed.

Wij maken het matras aan de hand van de door u doorgegeven maten en/of tekening. Wij houden dus geen rekening met instopruimte. Een matras dat te strak opgesloten zit: Dit komt niet ten goede voor uw ligcomfort en de levensduur van uw matras.

Hieronder een aangepaste en gedetailleerde stapsgewijze handleiding over hoe je een mal van papier maakt voor een matras op maat door de contouren van je oude matras te gebruiken:

 

Benodigdheden:

 • Groot vel papier, zoals bakpapier, patroonpapier of oude kranten (groot genoeg om het matras op te meten)
 • Meetlint of liniaal
 • Potlood of stift
 • Schaar
 • Plakband of lijm

 

Stappen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om het matras op het papier uit te tekenen. Leg het vel papier op de grond of op een groot vlak oppervlak, zoals een tafel.
 2. Verwijder het beddengoed: Haal alle lakens en dekens van je oude matras, zodat je het duidelijk kunt zien en meten.
 3. Leg het papier op de grond: Leg het vel papier op de grond of op het oppervlak van je keuze.
 4. Plaats je oude matras op het papier: Plaats je oude matras bovenop het papier en zorg ervoor dat het goed gecentreerd en recht ligt.
 5. Omlijn de contouren van het matras: Gebruik een potlood of stift om de contouren van je oude matras op het papier te omlijnen. Volg de randen van het matras nauwkeurig om de juiste vorm vast te leggen. Zorg ervoor dat je stevig genoeg drukt om een duidelijke markering op het papier te maken.
 6. Meet de afmetingen (optioneel): Indien gewenst, kun je een meetlint of liniaal gebruiken om de lengte en breedte van de gemarkeerde contouren op het papier op te meten. Schrijf deze afmetingen op het papier, zodat je later gemakkelijk de juiste maat kunt bepalen.
 7. Controleer de nauwkeurigheid: Ga na of de omlijnde contouren en eventuele gemeten afmetingen correct zijn voordat je verder gaat.
 8. Knip de mal (eventueel) uit: Zodra je zeker bent van de nauwkeurigheid, knip je de omlijnde vorm van het matras uit het papier met een schaar. Uitknippen is geen must, dit kunnen wij ook voor u doen als dat liever heeft.
 9. Test de mal: Plaats de papieren mal op je oude matras om te controleren of deze perfect past. Pas de mal aan indien nodig door eventuele onnauwkeurigheden bij te knippen.

Nu heb je succesvol een mal van papier gemaakt voor je matras op maat door de contouren van je oude matras te gebruiken. Heeft u geen papier tot uw beschikking, dan sturen wij deze graag naar u toe vraag hier of klik op het blauwe ballonnetje om een groot stuk papier voor uw mal aan te vragen. Of maak het kenbaar tijdens de afronding van het bestelproces onder het kopje 'opmerking' dan sturen wij de zelfde dag of volgende werkdag nog een mal naar u toe.

U kunt uw gemaakte mal opsturen naar:

Matrassenmaker
Vossenbeemd 107-C
5705CL Helmond - Nederland

Tel: +31(0)492-547174
Email: [email protected]