• Lorem ipsum

Last van overgewicht, slaaptekort kan ook een oorzaak zijn!

15 Sep 2021

Last van overgewicht, slaaptekort kan ook een oorzaak zijn!

Fit blijven, dit is een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de gemiddelde Nederlander. Natuurlijk is een gebalanceerd dieet en voldoende lichamelijke beweging een belangrijk onderdeel het krijgen van een fit en slank lichaam. Veel mensen weten niet dat voldoende nachtrust van groot belang is. Uw bioritme, matras en hoe laat u naar bed gaat zijn enorme schakels in dit proces. In dit artikel leggen we het uit hoe het werkt en geven we u tips.

De biologische klok

Een goede ingestelde biologische klok, belooft kwaliteit van u slaap. De biologische klok is een term die gebruikt wordt om het ritme van je slaap te beschrijven. Het werkt het beste als je een strikt schema aanhoud wanneer je gaat slapen. Het is ook echter van belang dat je dit schema voor lange periodes aanhoud om zo het beste resultaat te krijgen. Waarschijnlijk hoeft u dan niet eens meer een wekker te gebruiken.

Op tijd naar bed

Op tijd naar bed en lang genoeg slapen lijkt voor zich, maar te laat gaan slapen kan effect hebben op uw gewicht! Diëtisten schrijven dat slaap, voeding, beweging en stress vier belangrijke pijlers zijn. Hun raden dan ook aan om niet te laat naar bed te gaan, want de verleiding wordt groter om in de koelkast te kijken. Niet omdat men honger heeft maar door verveling en lekkere trek. Naar bed gaan met een volle maag zorgt er gegarandeerd voor dat je geen oog dicht doet en slecht slaapt.

Mijn droommatras

In ons assortiment heeft u een enorme keuze in diverse soorten koudschuim matrassen en deze hebben we in diverse hardheden. Wij geven advies betreffende eigenschappen van de matrassen in combinatie met uw wensen en situatie. Zo bepaalt u het beste wat bij u past. Wij gebruiken uitsluitend kwaliteitsgrondstoffen die wij in Nederland en België inkopen. Wij en onze leveranciers kunnen hierdoor garanderen dat de matrassen die wij maken vrij zijn van schadelijke stoffen, voorzien zijn van de juiste keurmerken en de hoogste kwaliteit hebben. In onze fabriek in Helmond maken wij onze matrassen van A tot Z. Onze levertijden zijn hierdoor dan ook erg kort te noemen. Het is zo belangrijk om uitgerust en fit wakker te worden en het is zeker niet normaal om tijdens het opstaan vermoeider te zijn dan op het moment waarop je bent gaan slapen. Er zijn natuurlijk tal van redenen om uw slaapcyclus te verbeteren en 1 hiervan is een comfortabel matras dat bij u past. Is uw matras aan vervanging toe, neem gerust contact met ons op om het juiste advies in te winnen. ieder mens is anders en we hebben allemaal onze eigen behoeftes en wensen. Hoe bijzonder is het om uw eigen matras volledig zelf samen te stellen naar eigen wens en behoefte. Graag helpen wij u verder als er iets niet duidelijk is. U bent van harte welkom om te komen proefliggen (op afspraak) in onze showroom. Gun uzelf de ideale nachtrust en koop bij ons het fijnste matras om in weg te dromen!!!

Gewicht verliezen terwijl u slaapt.

Het klinkt te perfect voor woorden, kilo’s verliezen terwijl u slaapt. Hoe is dit mogelijk?  Uit onderzoek blijkt dat kouder gaan slapen uw metabolisme s ’nachts als een trein laat werken, om zo het lichaam warm te houden. Het is daarom van belang dat de matras ventileert en dit zorgt voor meer hygiëne en een fris bed. De Matrastijk speelt hierin ook een belangrijke rol en Tencel heeft een extreem hoge vochtopname en zorgt daardoor voor een droog slaapklimaat.

Tot slot

U weet nu dat te laat gaan slapen invloed kan hebben op uw gewicht en uw slaapritme kan verstoren. Ook weet u nu dat uw slaapkamer koel moet blijven en als u slaapt op een matras van de Matrassenmaker zult u genieten van een heerlijke nachtrust.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »