• Lorem ipsum

Kapua matrasschuim

12 Dec 2019
door Sertel

KAPUA® -matrasschuim is het eerste product met het nieuwe label 'made with climate-friendly innovation', waaruit blijkt dat het is ontwikkeld met behulp van de meest geavanceerde technologieën om de impact op het milieu te minimaliseren. Bij de productie van dit schuim wordt minimaal een zevende van het oliegehalte vervangen door chemicaliën op basis van CO2 . Dit helpt het milieu te beschermen door kostbare fossiele hulpbronnen te besparen en door schadelijke CO2 -emissies uit de atmosfeer te verwijderen.

Dankzij een nieuwe technologie, ontwikkeld door onze partners zoals Covestro, kan dit broeikasgas nu worden afgevangen en gebruikt om een polyol te produceren. De nieuwe grondstof bespaart niet alleen kostbare fossiele hulpbronnen in productieprocessen: het helpt ook om CO2 uit de atmosfeer te verwijderen.

CO2 gebruiken in plaats van olie in dit proces is niet zo eenvoudig als het klinkt. Het gas is uiterst inert en combineert niet snel met andere chemicaliën. Om het te benutten en efficiënt te gebruiken, moesten wetenschappers een nieuw ingrediënt en een nieuw proces ontdekken. De doorbraak kwam toen wetenschappers van Covestro de juiste katalysator ontdekten om polyolen te produceren met CO2 als koolstofbron.

Dankzij deze nieuwe technologie kan CO2 worden gebruikt als gedeeltelijke vervanging van olie bij het maken van PU-flexibele schuimen zoals KAPUA® -matrasschuim. Bij de productie van KAPUA® -schuim wordt minimaal een zevende van het oliegehalte vervangen door chemicaliën op basis van CO2 .

Een matras gemaakt met KAPUA® -schuim is grondig getest op hardheid , dichtheid en duurzaamheid om premium comfort te garanderen gedurende een lange levensduur. Het voldoet aan de strengste emissie-eisen en is gecertificeerd voor veiligheid door OEKO-TEX® en CertiPUR®.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »